В Одеській області через отруєння в спортивному таборі госпіталізували 46 дітей

12 липня 13:50

У таборі перебували діти від 7 до 14 років.

 

В Одеській області внаслідок харчового отруєння госпіталізовано 46 дітей, які відпочивали в ДП "Оздоровчо-спортивний табір "Медик – 2" Державного університету медицини і фармації ім. Ніколая Тестеміцану" (м. Кишинів). Заклад розташований в смт Сергіївка Білрогод-Дністровського району Одеської області.

"В таборі перебуває 226 дітей від 7 до 14 років. З них госпіталізовано 46. 32 дитини перебуває у Білгород-Дністровській міській багатопрофільній лікарні, ще 14, з яких 3 контактних, – в інфекційному відділенні центральної районної лікарні у с. Шабо", - повідомили в пресслужбі Одеської облдержадміністрації.

Медики діагностували у дітей гострий гастроентероколіт. Зараз на території табору чергує бригада екстреної медичної допомоги.

"На даний час на території табору працюють представники Держпродспоживслужби Одеської області, ДУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України". Ситуацію безпосередньо координує директор Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Теряєва Олена Геннадіївна. Вживаються всі необхідні заходи для з'ясування причини виникнення отруєння. Стан дітей легкої та середньої тяжкості. Діти отримують всю необхідну терапію", - заявила виконуюча обов'язки голови обласної державної адміністрації Шаталова Світлана Миколаївна.

За фактом розслідування спалаху з обстеженням табору та інспектуванням закладу щодо дотримання вимог у сфері безпечності харчових продуктів з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Нагадаємо, на початку липня у дитячому таборі "Салют" у Коблево Миколаївської області отруїлись 40 дітей. У них діагностували кишкову інфекцію.