В Одесі знайдено мертвим відомого активіста і ветерана АТО

26 лютого 13:37

За версією слідства, активіст загинув унаслідок вибуху гранати РГД 5.

 

В Одесі знайдено мертвим активіста і ветерана АТО (нині ООС – ред.) Сергія Барсукова, повідомив радник начальника ГУ Національно поліції в Одеській області Руслан Форостяк.

За даними "Української правди" мертвого активіста виявили біля воріт Селекційно-генетичного інституту на Овідіопольській дорозі. За попередньою версією, причиною смерті Барсукова став вибух гранати РГД 5.

"Позавчора ввечері, посварившись з мамою, яка хворіє, він відправився до селекційного інституту, де приблизно о 23:00 пролунав вибух. Вибух був не потужним, сусіди й очевидці вирішили, це вибухнула петарда, тому не приділили належної уваги, а вже вранці виявили тіло", - пише Форостяк на своїй сторінці в Facebook.

За словами Форостяка, вдома у загиблого було знайдено арсенал зброї. Зокрема, запал з "підрізанною" чекою. "При застосуванні такого запалу чека не працює, ймовірно, в руках у загиблого опинилася граната саме з таким запалом, що і призвело до трагедії", - вважає радник начальника НПУ в Одеській області. І закликає дочекатися результатів офіційного розслідування.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 115 (умисне вбивство) із додатковою кваліфікацією "нещасний випадок" і ч. 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) КК України.

За даними "Думской", Барсуков був членом "Одеської морської самооборони" і учасником Революції Гідності, воював у складі 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Нагадаємо, 17 січня поліція закрила справу про доведення до самогубства ветерана АТО, в.о. директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина. 29-річний Владислав Волошин застрелився в Миколаєві 18 березня 2018 року. За свідченнями родичів, перед самогубством загиблий перебував у пригніченому стані та висловлював тривожні наміри.

У ЗМІ було оприлюднено листування Волошина зі своїм знайомим. У ньому він ділиться копіями доручень губернатора Миколаївської області Олексія Савченка і висновків аудиторської перевірки Державної служби (ДАСУ) ремонтних робіт в аеропорту. Волошин хотів написати заяву на звільнення, але губернатор продовжив йому контракт.

Крім того, заступник генерального директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Аліна Коротич запевняла, що чиновники Миколаївської ОДА тиснули на Волошина і змушували його підписати акти виконаних робіт на ремонт аеропорту без проведення тендеру.

Докладніше про необхідність психосоціальної реабілітації та адаптації ветеранів читайте в матеріалі Алли Котляр "Анатолій Матіос: "Щоб не було небойових втрат, потрібна превенція"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".