В Одесі зі стріляниною затримали члена групи розкрадачів військового майна

16 липня 13:08

Зловмисники намагались викрасти деталі з техніки зенітного ракетного дивізіону ЗСУ.

 

Військовослужбовці зенітного ракетного дивізіону в Одесі вночі у вівторок, 16 липня, зі стріляниною затримали зловмисника, який намагався вкрасти військово-технічне майно дивізіону, повідомляє прес-служба Командування Повітряних сил ЗСУ.

Близько 4:00 години ранку патрульний території виявив рух невідомого біля контейнерів техмайна та доповів про це черговому підрозділу, який прибув на місце з групою підсилення.

Зловмисника виявили в одному з контейнерів, він застосував проти військових сльозогінний газ, після чого спробував утекти. Але патрульний, після визначених Статутом дій, влучним пострілом з автомата Ак-74 прострелив утікачеві ногу.

"Окрім балона зі сльозогінним газом порушник був "озброєний" інструментом, засобами радіозв'язку та торбами для перенесення краденого. Одразу було встановлено, що діє він не один, а із групою ще трьох осіб, які чекали його в автомобілі. Решту зловмисників затримати не вдалося", - йдеться у повідомленні.

Порушнику надали першу медичну допомогу і доправили в медичний заклад. Командування частини розглядає можливість заохочення військового-строковика, який поцілив зловмисника.

За словами затриманого, йому – 18 років, проживає в Києві. "На справу" група пішла задля заволодіння дороговартісними деталями військової техніки і подальшого збуту. Однак слідство розглядатиме й інші версії.

Нагадаємо, у липні 2018 року двоє харківських руферів безперешкодно пробралися на територію танкового складу зі списаними та новими танками і виклали відео "прогулянки" в YouTube. Вони безперешкодно перерахували танки та забралися у бункер зі спорядженням.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 статті 162 (Порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України, руферам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Докладніше про ситуацію із захистом арсеналів ЗСУ читайте в статті Юрія Бутусова "Катастрофа в Ічні: дурні не вчаться навіть на п'яти помилках" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".