В Одесі засудили причетного до підготовки терактів диверсанта — СБУ

15 квiтня 13:47

Чоловіку присудили майже вісім років в'язниці.

 

В Одесі до семи років та восьми місяців позбавлення волі засудили місцевого громадянина, який причетний до підготовки та вчинення терактів у різних регіонах України, повідомив прес-центр Служби безпеки. Чоловіка визнали винним у злочинах , передбачених двома статтями Кримінального кодексу України.

"За матеріалами СБ України до семи років восьми місяців позбавлення волі засуджено одесита, причетного до підготовки та вчинення терактів у різних регіонах України", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, у 2015 році одесит приєднався до диверсійно-терористичної групи, яка діяла на території Одеської та Миколаївської областей. Чоловік виготовляв вибухові пристрої для вчинення диверсій. Члени диверсійно-терористичної групи вважали, що знищення стратегічно важливих об'єктів критичної інфраструктури мало призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні та сприяти захопленню терористами влади в регіонах.

Правоохоронці затримали зловмисників влітку 2015 року. У результаті обшуків в одному із гаражних приміщень, які належали диверсантам, правоохоронці вилучили велику кількість зброї та боєприпасів. Також вилучили саморобний вибуховий пристрій з електричним детонатором, призначений для вчинення теракту в Миколаєві. Експерти встановили, що деталі пристрою ідентичні тим, використовували у вибухівці при здійсненні терактів на одеській залізниці у квітні-червні 2015 року.

Одеський Приморський районний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирок вже набув законної сили. Наразі триває судовий розгляд щодо п'яти інших учасників угруповання.

Як повідомлялося, Костопільський районний суд у Рівненській області засудив до семи років і шести місяців позбавлення волі чоловіка, який передавав спецслужбам Росії інформацію про особливості захисту одного зі стратегічно важливих об'єктів області. Окрім того, засуджений намагався підірвати зазначений об'єкт.