В Одесі заарештували третього захисника Літнього театру

27 листопада 23:19

Стерненко звільнили з-під варти після внесення застави.

 

Приморський районний суд Одеси в понеділок, 28 листопада, обрав громадському активісту Ігореві Бею (Резуну), який брав участь в акції проти висотної забудови Літнього театру в Міському саду, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Активісту інкримінують ч. 1 ст. 294 (активна участь у масових заворушеннях) Кримінального кодексу, передає "Думская".

Бея хотіли взяти на поруки відразу чотири людини – позафракційний народний депутат Юрій Левченко, депутат Одеської міськради Ольга Квасницька, екоактивіст Владислав Балинський і громадський діяч Сергій Гуцалюк, однак суд відхилив їхні клопотання.

Крім того, в понеділок з-під варти звільнили заарештованого раніше Сергія Стерненка, після того, як голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов вніс за нього заставу.

Як повідомлялося, 25 листопада Приморський суд Одеси заарештував активіста Сергія Стерненка на 60 днів альтернативою внесення більше 600 тисяч гривень застави за підозрою в участі в масових заворушеннях у Міському саду. Днем раніше без права внесення застави був заарештований Дем'ян Ганул, якого слідство назвав організатором заворушень.

18 листопада в Літньому саду в Міському саду Одеси почалася акція протесту проти його забудови компанією, яку активісти вважають близькою до мера міста Геннадія Труханова.

Під час бійки активістів з правоохоронцями начальник обласної поліції Дмитро Головін отримав травму голови. Слідство висунуло Стерненку підозру в нанесенні травм Головіну, однак не змогло надати доказів, що це саме він кинув камінь. Під час суду прокуратура наполягала на обранні активістам максимально жорсткого запобіжного заходу, стверджуючи, що вони "являють суспільну небезпеку".

За фактом сутичок між активістами і поліцією в Одесі відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.