В Одесі сталася бійка між активістами і поліцією, є постраждалі

18 листопада 14:28

Начальник одеської поліції Дмитро Головін отримав травму голови.

 

В Одесі сталася бійка між поліцією і мітингувальниками проти будівництва багатоповерхівки біля Літнього театру в Міському саду.

Повідомляється, що на мітингу був присутній і директор компанії "Солінг", якій в грудні 2016 року передали в оренду територію театру. Бізнесмен намагався переконати городян в тому, що нічого висотного в Міськсаду будувати не буде, потім він покинув місце мітингу.

Після невеликої бійки з поліцією активісти прорвалися на територію Літнього театру, передає видання "Думська".

Наголошується, що мітингувальники зняли ворота театру. Голова одеської поліції Дмитро Головін намагався їх втихомирити, проте відбулася нова бійка, під час якої він отримав травму голови. Воротами, знятими з Літнього театру, активісти підперли вхід до будівлі Одеської мерії.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", близько 10 співробітників поліції постраждали під час зіткнень з учасниками акції протесту.

Начальник управління превентивної діяльності Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко заявив про те, що поліція встановлює особи тих учасників зіткнень, які застосовували силу до співробітників поліції.

За фактом подій поліція почала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням зброї), ст. 345 (нанесення тілесних ушкоджень співробітнику поліції) Кримінального кодексу.

Раніше, наприкінці вересня, в Одесі сталася бійка через приїзд екс-губернатора Міхеіла Саакашвілі. Конфлікт виник між прихильниками політика і невідомими молодими людьми.