В ОБСЄ відзвітували про розведення сил у Донбасі

30 червня 22:18

В ОБСЄ відзначають спокійну та стабільну обстановку на ділянці розведення сил.

 

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ повідомляє про те, що збройні формування в окремих регіонах Луганської області завершили розведення сил і озброєння на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганської. Про це йдеться у звіті, опублікованому на офіційному сайті ОБСЄ у неділю, 30 червня.

Наголошується, що СММ ОБСЄ отримала ноту Міністерства закордонних справ України 29 червня, в листі повідомляється, що розведення сил і озброєння Збройних сил України на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганської завершено. 30 червня аналогічний лист надіслали збройні формування з ОРДЛО.

В ОБСЄ підкреслили, що в даний час на ділянці розведення зберігається стабільна і спокійна обстановка, а спостерігачі і далі стежитимуть за ситуацією.

Читайте також: Сім країн ЄС готують резолюцію проти повернення Росії в ПАРЄ

Нагадаємо, розведення сил біля Станиці Луганської стартувало 26 червня. На території розведення сил українська сторона почала демонтаж фортифікаційних споруд і провела розмінування ділянки. Зазначимо, що переговори з розведення сил у Станиці Луганській почалися ще в 2016 році, однак неодноразово зривалися через постійні обстріли з боку бойовиків "ЛНР".

5 червня Тристороння контактна група погодила чергову спробу розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської з 10 червня. Однак бойовики в черговий раз зірвали розведення сил регулярними обстрілами.