В Криму та Севастополі вже 27 осіб заразилися коронавірусом

07 квiтня 11:24

В Криму - 22, у Севастополі - 5.

 

У незаконно анексованих Росією українських Криму та Севастополі кількість хворих на COVID-19 зросла на одну людину на добу і досягла 27 осіб, йдеться в повідомленні Кримської правозахисної групи, яка заснована на даних російського Росспоживнагляду.

Наголошується, що ат станом на 7 квітня всього в анексованому Криму 22 офіційно підтверджених випадків зараження COVID-2019 і 5 – у Севастополі.

В Україні зафіксовано 1462 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 143 нових випадки. Найбільша кількість хворих зафіксована в Києві (253 випадки захворювання), Чернівецькій (247 випадків) та Тернопільській (168 випадків) областях.

При цьому в статистиці відсутні дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я і головний санлікар Віктор Ляшко зазначив, що майже всі померлі від коронавірусу в Україні мали супутні захворювання: тяжкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок і легень, а в деяких осіб були поєднані захворювання.

Також 6 квітня почали діяти більш жорсткі карантинні обмеження. Зокрема, українці повинні завжди носити при собі документ, що підтверджує особу. На вулицю можна виходити тільки в масці, а пересуватися більш, ніж двом людям разом заборонено. Винятком може стати супровід дітей. Діти до 14 років можуть вийти на вулицю тільки в супроводі дорослих. У парках, скверах, зонах відпочинку заборонено гуляти, тільки якщо ви не вигулюєте домашню тварину. Також Кабмін ввів обов'язкову самоізоляцію для осіб старших за 60 років.