В Іспанії та Санкт-Петербурзі висловили протест Путіну за агресію проти України

02 грудня 22:56

Акції підтримки українських моряків пройшли в найбільших містах Іспанії і в Санкт-Петербурзі.

 

Українська громада в Іспанії зібралася в неділю, 2 грудня, на акції в підтримку полонених українських моряків і проти агресії Росії. Протести відбулися в Мадриді, Барселоні, Валенсії.

В іспанській столиці група активістів провела акцію під вже встановленою новорічною ялинкою і пройшлася центральними вулицями. Основними гаслами протестувальників були: "Європа, прокинься. Україна - твій форпост" і "Росія - країна-пірат".

Учасники акції також роздавали перехожим інформаційні листівки. Наймасовіше зібрання провели парафіяни української католицької громади у Валенсії - під гаслом, що навіть далеко від Батьківщини вони не залишаються байдужими до того, що відбувається.

На акцію протесту проти російської агресії в Україні вийшли також активісти та жителі Санкт-Петербурга. Близько півсотні людей зібралися на Невському проспекті. Головні вимоги учасників акції протесту - звільнити і повернути українських моряків, а також захоплене майно. Крім того, вимагали припинити морську блокаду портів України в Азовському морі. Активісти заявили, що українські моряки повинні мати статус "військовополонених", але їх судять як цивільних осіб, які скоїли кримінальний злочин.

Раніше повідомлялося, що українська громада у Вроцлаві провела аналогічну акцію протесту проти агресії Росії.