В ході конфлікту в Донбасі загинули 199 дітей - експерт

23 жовтня 18:40

В Україні немає точної офіційної статистики щодо загиблих в ході війни в Донбасі дітей.

 

За даними, зібраним як на контрольованій, так і непідконтрольній територіях, в ході конфлікту в Донбасі 199 дітей загинули і понад 400 отримали поранення.

Про це ZN.UA з посиланням на власні дані повідомила Олена Петряєва, керівник громадської ініціативи "Відновлення Донбасу.

За її словами, в Україні немає точної статистики щодо загиблих у ході війни на Донбасі дітей.

"Навіть озвучені у виступах заступника міністра соцполітики Устименко та народного депутата Павленка (на парламентських слуханнях - ред.) ці цифри різнилися (68 і 20 відповідно). Проте вже в грудні 2014 року Донецька адміністрація реєструвала 45 загиблих. У 2015-му ВООЗ озвучила цифру 68 (лугачани і донеччани). А поліція Донецької області в 2016-му говорила про 50 загиблих. Такі коливання, я вважаю, неприпустимі", - зазначає вона.

Читайте також: Дівчинка з окупованого Тореза написала зворушливий вірш для папи в АТО


Петряєва зазначає, що до війни в Донбасі (Донецька і Луганська області) проживав мільйон дитячого населення, та достовірної статистики про те, скільки дітей залишилося в Україні, скільки на непідконтрольної території, скільки вивезено батьками за межі країни (в далеке і близьке зарубіжжя) - ні.

Детальніше про ситуацію з правами дитини в Україні читайте у статті Алли Котляр "Випустити пару, або Про права дитини в Україні" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".