В Донбасі вперше з початку новорічно-різдвяного перемир'я "працювала" артилерія бойовиків

14 сiчня 08:24

Унаслідок ворожих обстрілів один український військовий дістав бойову травму, стан здоров'я травмованого задовільний.

 

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 13 січня, шість разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Вдень бойовики вперше цього року та за час новорічно-різдвяного перемир'я грубо порушили Мінські домовленості та обстріляли позиції Збройних сил України з артилерійських систем. Проте з 15:30 вздовж усієї лінії розмежування не було зафіксовано жодного обстрілу.

На донецькому напрямку окупанти обстрілювали захисників Водяного з артилерійської установки калібру 122 мм, важких мінометів та гранатометів. А позиції сил АТО поблизу Павлополя накривали мінометним вогнем калібру 120 мм. Крім того, важкі міномети, гранатомети та ПТРД бойовики застосували у районі шахти "Бутівки", а міномети калібру 82 мм і стрілецьку зброю – неподалік Кам'янки. Позиції українських військових поблизу Верхньоторецького вони прицільно обстріляли з гранатометів різних видів та стрілецької зброї.

На луганському напрямку терористи застосовували міномети калібру 82 мм. Довкола Новолуганського зафіксовано п'ять розривів. В одному випадку бійці ЗСУ були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Читайте також: На острові в Ла-Манші вбили ветерана АТО з Латвії

Нагадаємо, напередодні окупанти шість разів обстріляли позиції Збройних сил України. По позиціях українських військових біля Водяного терористи близько години гатили з важкого озброєння.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську у середу, 20 грудня, було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.

Проте бойовики порушили його у той самий день. Вони провели провокаційні обстріли українських позицій на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів .

"Новорічне перемир'я" стане 12-м з початку війни в Донбасі. "Шкільне" та "хлібне" перемир'я, що передували йому, систематично порушувалися російсько-терористичними формуваннями.