В Донбасі майже 43 тисячі осіб залишилися без водопостачання - ДСНС

17 грудня 10:15

У Донецькій області припинила подачу води по водопроводу Горлівська фільтрувальна станція № 2.

 

Горлівська фільтрувальна станція № 2 Донецької області зупинила подачу води з водопроводу через збільшення втрат води на водогоні "Горлівка-Торецьк" діаметром 900 мм, повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій. В результаті інциденту майже 43 тисячі осіб залишилися без водопостачання.

"Зараз зупинено централізоване водопостачання міст Торецьк і Залізне, смт. Північний і Південний. Станом на 6:00 17 грудня без централізованого водопостачання залишається 42 813 осіб", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в Торецьку є резервуар питної води об'ємом 10тис. м3, в якому на даний момент є 2,5 тис. м3 питної води. При цьому мінімальний рівень води в резервуарі для забору насосними агрегатами становить 1тис. м3.

"При необхідності вода буде подаватися населенню погодинно з резервуара. У разі відсутності води в резервуарі, забезпечення населення водою буде здійснюватися шляхом підвозу автомобілями", - додали в ДСНС.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, встановлення причин збільшення втрат води у водопроводі планується на 17 грудня.

Як повідомлялося раніше, в Києві планують підвищення тарифів на гаряче водопостачання та опалення з 1 січня 2019 року. За попередніми розрахунками, підвищення тарифів складе 22%. Зокрема, тариф для квартир і будинків, оснащених лічильниками тепла, подорожчає з 1 354,78 до 1 656,67 грн/Гкал. Для квартир і будинків без лічильників тариф складе 38,55 грн/кв. м ( зараз 31,52 грн/кв. м.)