В Донбасі бойовики "дружнім вогнем" знищили безпілотник сусідів – розвідка

14 червня 14:38

Росія збільшила кількість поставок БПЛА, але через помилки підконтрольних терористів не всі вони долітають до цілі.

 

Бойовики російсько-окупаційних військ через брак навичок та неузгодженість дій між підрозділами втрачають озброєння та техніку, перекинуту на схід України з території Російської Федерації, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, 10 червня терористи одного з підрозділів "1 армійського корпусу" терористичної організації "ДНР" збили безпілотник, який запустили їх сусіди. "Бойовики одного з передових підрозділів т.зв. "1 АК" з метою розвідки позицій Об'єднаних сил запустили безпілотник. Його збили вояки сусіднього ворожого підрозділу через помилково заданий та неузгоджений маршрут польоту" - розповіли розвідники.

Крім цього, вони також повідомили про те, що командування окупаційних військ вживає додаткових заходів для посилення ведення повітряної розвідки. Зокрема, шляхом нарощування поставок із РФ безпілотних літальних апаратів.

"При цьому окремі зразки безпілотників передаються для посилення повітряної розвідки передовими підрозділами противника, в яких вони не передбачені за штатом і де відсутні спеціалісти для їх експлуатації", - додали у ГУР МО України.

Нагадаємо, раніше в групі ІС повідомляли про те, що поблизу Озерянівки (Донецька область) і в районі Світлодарської дуги була зафіксована робота новітнього російського комплексу радіорозвідки "Торн".

У період дії так званого "новорічно-різдвяного перемир'я" 29 грудня, 11 і 14 січня, засобами протиповітряної оборони Повітряних сил України в небі над Донбасом було збито три російських безпілотних літальних апарата "Орлан-10".