В Донбас прибули понад 100 кадрових російських офіцерів - розвідка

12 грудня 05:20

Російські військові обійматимуть керівні посади у підрозділах окупаційних військ.

 

На тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей з Росії прибули близько 120 кадрових офіцерів Збройних сил Російської Федерації, повідомив "112 Україна" представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Новоприбулі росіяни обійматимуть командні посади в "армійських корпусах" терористичних організацій "Л-ДНР".

За словами представника ГУР МО України, кадровими російськими військовими комплектуються посади командирів бригад, їхніх заступників та командирів батальйонів.

Нагадаємо, раніше СБУ оприлюднила дані найманців російської приватної військової компанії "Вагнер", які беруть участь у військових діях в Донбасі та Сирії. Зокрема, встановлено 1570 імен і настановних даних бойовиків ПВК "Вагнер", у тому числі тих, хто загинув на території України.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив про те, що спецслужба встановила участь російської так званої "Приватної військової компанії Вагнер" на чолі з Дмитром Уткіним у конфліктах на сході України з 2014 року та пізніше в Сирії.

Грицак також заявив про те, що СБУ встановила причетність російської ПВК "Вагнер" на чолі з Уткіним до знищення Іл-76 в Донбасі, штурму Луганського аеропорту і подій у Дебальцевому.