В День прапора України в Києві покажуть сторінки Бандери, Мазепи та Петлюри у соцмережах

22 серпня 14:26

Відповідну виставку відкриють на Хрещатику.

 

В День державного прапора України, 23 серпня, в центрі столиці покажуть виставку "Фактор свободи", присвячену ролі в українській історії Степана Бандери, Івана Мазепи та Симона Петлюри, повідомив у Facebook директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. На виставці покажуть аканти вказаних осіб у соцмережах.

"Якими були б аккаунти Мазепи, Петлюри, Бандери в соціальних мережах? Як їх життєвий шлях відобразили б Ґуґл-мапи? Якими були плюси та мінуси їх ключових рішень? Все це і ще дещо цікаве можна побачити від завтра на виставці "Фактор свободи", - йдеться у повідомленні.

Відкриття виставки заплановане на 12:00 на Хрещатику, 22 біля Головної пошти.

Нагадаємо, що в Офісі президента Володимира Зеленського узгодили план проведення заходів до річниці Незалежності України. Святкування розпочнеться о 9:30 з ушанування пам'яті героїв, які віддали життя за свободу та незалежність країни. На завершення усіх урочистостей відбудеться святкова хода. Після цього об 11:00 розпочнеться Марш захисників України за участі ветеранів.

18 серпня у Києві пройшла перша репетиція Маршу захисників, у якому візьмуть участь члени сімей загиблих у війні на сході країни, члени сімей героїв Небесної Сотні, ветерани та духовенство.

Як раніше повідомлялося, військового параду цьогоріч на День Незалежності не буде.