В Авакова анонсували введення біометричного контролю на кордоні до кінця року

24 грудня 20:43

З наступного тижня в місцях ймовірного порушення кордону діятимуть мобільні комплекси біометричного контролю.

 

До осіб, затриманих під час нелегального перетину українсько-російського кордону, найближчим часом застосовуватимуться заходи біометричного контролю.

З цією метою в місцях, де найчастіше фіксуються порушення, працюватимуть мобільні комплекси, повідомив радник міністра внутрішніх справ Зоря Шкіряк.

"Для інформації потенційних порушників державного кордону між РФ і Україною. З 27 грудня 2017 буде введено в дію мобільні комплекси біометричного контролю в місцях ймовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами", - написав Шкіряк на своїй сторінці у Facebook у неділю, 24 грудня.

Як повідомив раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, Міністерство внутрішніх справ має намір ввести систему фіксації перебування громадян Росії на території України.

Нагадаємо, 2 вересня набув чинності указ президента Петра Порошенка про введення з 2018 року біометричного контролю для іноземців, зокрема російських громадян, при в'їзді до України.

Однак у ДПСУ повідомили, що не встигнуть обладнати всі прикордонні пункти сканерами біометричних даних до 1 січня.

У Держприкордонслужбі зазначили, що біометричні дані на кордоні при в'їзді до України зніматимуть в усіх іноземців, незалежно від країни походження. Виключення робитимуть для громадян держав, з якими Україна уклала відповідні партнерські угоди.