В аеропорту "Бориспіль" затримали бойовика ІДІЛ

13 вересня 14:11

На іноземця під час прикордонного контролю спрацювала база даних Інтерпол.

 

Українські прикордонники в аеропорту "Бориспіль" затримали бойовика терористичної організації "ІДІЛ", який розшукувався таджицькими правоохоронними органами за терористичну діяльність. Як повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України, на іноземця під час прикордонного контролю спрацювала база даних Інтерпол.

Зазначається, що громадянин Таджикистану у 2016 році прибув до Сирії, де приєднався до терористів "ІДІЛ". У подальшому він проходив навчання у військовому таборі, де і став одним із найактивніших учасників цієї екстремістської організації.

Прикордонники після затримання бойовика склали відповідні процесуальні документи та передали співробітникам Національної поліції.

Раніше у ФСБ Росії заявили про те, що Служба безпеки України допомагає екстремістському угрупованню "Ісламська держава" в організації терактів на території РФ, а також у ліквідації ватажків підтримуваних Москвою угруповань "ДНР" і "ЛНР". Свою чергою, у СБУ заявили про те, що "не коментуватимуть фантазії" ФСБ.