Уряд скасує пільги для колишніх президентів, прем'єрів та інших чиновників

20 березня 15:37

За колишніми прем'єр-міністрами зберігається охорона, кабінети і будинки в Конча-Заспі з обслуговуючим персоналом. Новий уряд скасує всі ці пільги.

 

Кабінет міністрів скасує рішення попередніх урядів про пільги і дотації для колишніх президентів, прем'єрів і високопоставлених посадових осіб. Про це на брифінгу повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"На державному утриманні, на жаль, знаходиться досить багато чиновників, які, очевидно, в часи істотної економії державних коштів не повинні отримувати таку допомогу", - сказав він.

За словами Семерака, існує ряд рішень попередніх Кабмінів і президентів України про матеріально-побутове, медичне та інше забезпечення колишніх президентів, прем'єр-міністрів та інших посадових осіб. зокрема, за колишніми прем'єр-міністрами України зберігається охорона, кабінети у приміщеннях Кабміну, будинки в Конча-Заспі з обслуговуючим персоналом, 50%-ная знижка на комунальні послуги, а також місячне утримання в розмірі місячної зарплати прем'єр-міністра.

"Ми ініціювали скасування цих рішень. До речі, хотів би вам сказати, що в числі таких колишніх прем'єр-міністрів є і Віктор Янукович, який, будучи президентом, імовірно, - у мене немає доступу до бухгалтерської документації Адміністрації президента, - отримував допомогу Кабінету міністрів. Крім того, в цьому переліку осіб і Фокін, Масол", - сказав він, додавши, що в списку пільговиків також є генерали внутрішньої служби України, державні радники юстиції і так далі.

"Ми це все піднімаємо вгору, і рішення Кабінету міністрів, які стосуються цього забезпечення, ми скасовуємо, ініціюємо перед в.о. президента, щоб він скасував відповідні укази. Таких документів є аж 18. Це і розпорядження Кабміну, і укази президента. Частина указів президента навіть засекречена, журналісти поки не можуть отримати до них доступ. Як тільки вони будуть відмінені, всі ці документи з'являться у вільному доступі", - зазначив він. !zn