Уряд монетизував пільги на проїзд у громадському транспорті

14 березня 14:53

Постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок на місяць. Гроші будуть виплачувати з місцевих бюджетів.

 

Кабінет міністрів прийняв постанову "Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування" та доручив Міністерству соціальної політики її доопрацювання із урахуванням пропозицій.

Як повідомляє прес-служба Мінісоцполітики, зазначеною постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що потрібно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.

"Прийняття акта надає можливість встановити громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги з оплати проїзду у міському та приміському транспорті, соціальну норму кількості поїздок на місяць за видами транспорту, з урахуванням якої пільги можуть надаватися у готівковій формі", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінісоцполітики.

Разом з тим агентство "Українські новини" повідомляє про те, що фінансування видатків з надання переведених в готівку пільг здійснюється за рахунок місцевих бюджетів. Обсяг щомісячної виплати готівкових коштів протягом двох місяців з дня набуття чинності постанови затверджують обласні державні адміністрації. Їх обсяг визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті на 30 поїздок.

Нагадаємо про те, що в Україні з 1 січня 2018 року почався перший етап монетизації субсидій.

Докладніше про монетизацію субсидій читайте в матеріалі Сергія Марченка "Що і як змінить монетизація субсидій?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".