"Укрзалізниця" розкрила схему махінацій братів Дубневичів

23 вересня 17:26

Мова йде про махінації на суму понад 60 млн грн..

 

"Укрзалізниця" зібрала і передала правоохоронцям матеріали щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів у так званій справі братів Дубневичів, повідомив керівник ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Кравцов зазначив, що дві компанії зі схожими назвами упродовж 2018 – 2019 років постачали підприємству закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника. Як показала перевірка: анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Цікаво, що завозились анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої "деталі" становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн.

"За нашими підрахунками, лише за 7 місяців 2019-го завищення вартості могло скласти більше 60 млн грн. Місяць тому ми призупинили рознарядки на постачання анкерів АЗ-2 за укладеними договорами", - зазначив керівник залізниці та додав, що сподівається на оперативну реакцію правоохоронців.

UPD. В свою чергу, у "Корпорації КРТ" назвали звинувачення маніпулятивними: "такі некомпетентні заяви лише прикриттям неспроможності теперішнього керівництва АТ "УЗ" в реалізації програми розвитку залізниці та корупційним лобіюванням певних постачальників застарілого та дорогого скріплення".

Нагадаємо, в січні НАБУ повідомило семи особам про підозру в заволодінні 93 млн грн. "Укрзалізниці" на закупівлі стрілочної продукції через "Корпорацію КРТ" Дубневичів.

Зазначимо, що на дострокових виборах до парламенту в липні 2019 року Богдан Дубневич програв кандидатку від партії "Голос" на виборчому окрузі у Львівській області, Ярослав Дубневич пройшов в Раду як самовисуванець.