"Укроборонпром" презентував ударний безпілотник "Горлиця"

08 листопада 20:58

Він здатний вести вогонь по противнику, використовуючи ракети "повітря-земля".

 

Державний концерн "Укроборонпром" почав льотні випробування безпілотного літального апарату "Горлиця", йдеться в повідомленні підприємства.

"Прототип нового тактичного безпілотного літального апарату "Горлиця", розроблений державним підприємством "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром", виконав перший політ", - зазначили в держконцерні.

Наголошується, що "Горлиця" здатна виконувати різні функції, зокрема вести розвідку, забезпечувати координацію вогню, а також вогневе ураження противника, використовуючи ракети "повітря-земля".

Безпілотник був розроблений для ведення розвідки вдень і вночі за будь-яких погодних умовах і передачі отриманої інформації на командний пункт. Він може вести повітряну розвідку не менше 7 годин.

Тактичний радіус дії "Горлиці" становить 120 км, практична дальність польоту - 1050 км Апарат здатний розвивати швидкість до 230 км на годину.

Нагадаємо, що 23 жовтня стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4A Global Hawk з позивним UAVGH000 здійснив тривалий розвідувальний політ уздовж лінії розмежування в Донбасі.

Під час польоту далекий американський безпілотник протягом кількох годин курсував з півночі на південь уздовж лінії розмежування в Донбасі, розвідка велася з висоти близько 16 тисяч метрів.