Укргідрометцентр прогнозує потепління в Україні наприкінці тижня

21 листопада 19:18

Потеплішає на кілька днів, потім повернуться нічні морози.

 

На територію України наприкінці тижня прийде потепління, очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Як повідомила УНН заступник начальника відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, температура повітря підвищиться лише на кілька днів, потім прийдуть морози, вночі до -10 градусів.

За її словами, цього тижня погоду визначатиме антициклон, буде сухо і холодно. Температура повітря вночі -4...-9 градусів, крім морських узбереж та Закарпаття. Денна температура коливатиметься від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла. Проте в південних областях і на Закарпатті температура становитиме 6-8 градусів тепла.

Наприкінці цього тижня - початку наступного на кілька днів (25-26 листопада) прийде потепління разом з опадами, потім температура знову понизиться до морозів.

Раніше повідомлялося, що майбутня зима в Україні буде без сильних морозів з окремими холодними днями на початку і наприкінці грудня, а також на початку січня. Перше значне похолодання очікується наприкінці листопада - початку грудня з температурою від мінус 5 до 10 градусів. У період Нового року в Україні похолодає до мінус 18 градусів вночі, проте саме свято пройде без снігу.