Укргідромецентр прогнозує сніг та ожеледицю

28 грудня 13:34

Температура повітря буде потроху знижуватися.

 

У найближчу добу, 29 грудня, погоду на території України визначатиме волога і більш прохолодна повітряна маса, яка охопить майже всю територію України. Температура буде потроху знижуватися, опади будуть випадати переважно у вигляді снігу і на дорогах стане слизько. Про це повідомляє Укргідромецентр.

В країні, крім Херсонської, Запорізької, Донецької і Луганської областей, вночі помірний, на Прикарпатті значний сніг, вдень невеликий сніг, в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Дніпропетровській з дощем, в центральних і південних областях місцями налипання мокрого снігу.

На дорогах країни, крім півдня, ожеледиця. Вітер північний і північно-східний, 5-10 м/с.

Температура протягом доби від 3° морозу до 2° тепла, на високогір'ї Карпат 7-11° морозу (вдень у південній частині, Донецькій, Дніпропетровській областях 1-5° тепла).

У Києві - вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень 0-2° морозу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 29 грудня найвища температура вдень була 8,2° до 2017р., найнижча вночі -26,5° в 1930р.

30 грудня в Україні без опадів.

На дорогах, крім півдня, ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура повітря вночі 3-8° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

У Карпатах вночі місцями невеликий сніг, вдень без опадів, температура повітря вночі 7-12° морозу, вдень 3-8° морозу.

У Києві 30 грудня - без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° морозу.

Раніше завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла про те, що зима 2019-2020 років буде переважно теплою з великою кількістю днів з плюсовою температурою, більшою, ніж у попередні роки.