Українському активісту в окупованому Криму загрожує 5 років колонії

15 сiчня 18:13

У Києві вимагають звільнити українського патріота Володимира Балуха.

 

В окупованому Криму звинувачення вимагає для українського активіста Володимира Балуха покарання у вигляді 5 років в колонії-поселенні, повідомляе Crimean Human Rights Group.

Крім того, прокурор вважає провину Балуха повністю доведеною, і вимагає змінити підсудному запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою та назначити штраф у розмірі 20 тисяч рублів.

В Міністерстві закордонних справ України вимагають звільнити українця.

"5 років за патріотизм... Окупант намагається знищити всіх патріотів України. Вимагаємо звільнення активіста В.Балуха", - написала речниця МЗС Мар'яна Беца у своєму Twitter у понеділок.

Українець під час своєї закличної промови на суді зазначив, що вважає справу проти нього повністю сфабрикованою.

"Абсолютно всім зрозумілий той факт, що це політичне переслідування за мої переконання. Усі рішення, які будуть прийняті судом у цій справі, уже відомі. Докази про те, як знайдені предмети опинилися на моєму горищі, ніхто не шукав. Мої показання про те, що силовики неодноразово погрожували підкинути мені такі предмети, ніхто не вивчав", - заявив Володимир Балух.

У грудні 2016 року в окупованому Криму ФСБ РФ затримала Володимира Балуха. Тоді російські силовики на горищі його будинку 90 патронів і декілька тротилових шашок. Однак правозахисники вважають, що він став жертвою політичних репресій за свою проукраїнську позицію і встановлений прапор України у своєму дворі.

4 серпня Роздольненський районний "суд" у анексованому Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та штрафу в розмірі десяти тисяч рублів.

Пізніше активісту змінили запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт, а зглодом йому висунули нове звинувачення за дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства.