Українського консула в Гамбурзі перевірять через антисемітські висловлювання

14 травня 09:28

Міністр Клімкін висловив категоричну позицію.

 

В Міністерстві закордонних справ відкрили дисциплінарне провадження проти консула України в Гамбурзі (Німеччина) Василя Марушинця через нібито антисемітські висловлювання у соціальних мережах. Як повідомив український блогер Анатолій Шарій, співробітник Генерального консульства України в Гамбурзі Василь Марущинець неодноразово розміщував на своїй сторінці в Facebook антисемітські публікації.

"Антисемітам і тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не може бути місця ні в цивілізованому суспільстві, ні в МЗС. Держсекретар МЗС України починає дисциплінарне провадження. У всіх деталях грунтовно розберемося", – написав міністр закордонних справ Павло Клімкін на своїй сторінці в Twitter.

Сторінка співробітника консульства закрита для перегляду для сторонніх, а його публікації можуть бачити лише друзі. За словами Шарія, дипломат неодноразово називав євреїв жидами. Йдеться про записи 2013 року, але зустрічаються і більш пізні публікаці.

Зазначимо, що раніше Асоціація єврейських громадських організацій та общин України обурилася листом американських конгресменів про ситуацію з антисемітизмом в Україні і заявила, що такі прояви є антиукраїнською дифамацією, яку вже використовують у пропагандистському секторі гібридної війни РФ проти України".