"Українського диверсанта" і політв'язня Захтея посадили у карцер – дружина

04 сiчня 21:43

Перед переведенням українцю погрожували карцером "щонайменше на 15 днів".

 

В анексованому Росією Криму політв'язня, фігуранта "справи українських диверсантів" Андрія Захтея посадили у карцер Сімферопольської колонії №1, повідомила "Крим.Реалії" дружина українця Оксана Захтей.

"У карцер Андрія помістили ймовірно вчора о першій половині дня. Точної інформації про причину його переведення в карцер і як довго він там перебуватиме – у мене поки немає", - розповіла вона журналістам.

За словами дружини політв'язня, чоловік не повідомляв їй про будь-які дисциплінарні стягнення або порушення.

"Але мені відомо, що два тижні тому йому погрожували: мовляв, підеш у карцер, щонайменше на 15 днів. Чим були викликані ці загрози, мені теж невідомо", – додала Оксана Захтей.

Раніше повідомлялося про те, що політв'язень подав документи для екстрадиції в Україну. Таке саме прохання його дружина подала в Міністерство юстиції України. Крім цього, Захтей підписав досудову угоду зі слідством, однією з умов якої була його відмова від адвоката.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року ФСБ РФ звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України в спрямуванні на територію окупованого Криму диверсантів і веденні "масованих обстрілів". Одним із затриманих "українських диверсантів" виявився 39-річний житель Енергодара Євген Панов. Крім нього співробітники ФСБ затримали Андрія Захтея.

Захтея окупаційний "суд" Криму засудив до шести з половиною років колонії суворого режиму. Панова - до восьми років колонії суворого режиму. Андрій Захтей відбуває "покарання" у колонії сімферопольській колонії, Євгенія Панова 9 жовтня вивезли з окупованого Сімферополя, його нинішнє місцезнаходження невідоме.

Загалом у "справі українських диверсантів" утримуються у неволі 12 осіб: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присіч, Володимир Дудка, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Гліб Шаблій, Олексій Стогній, Геннадій Лімешко, Ганна Сухоносова, Дмитро Долгополов.