Українській журналістці заборонили відвідувати окупований Крим — ЗМІ

19 лютого 00:36

Аліна Смутко поповнила список осіб, які "загрожують національній безпеці Російської Федерації".

 

Український фотокореспондент і журналіст Аліна Смутко поповнила список осіб, що загрожують нацбезпеці Російської Федерації. Їй заборонено в'їзд на територію РФ і окупований Крим до 2028 року. Про це сама Смутко повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні я поповнила список осіб, які "загрожують національній безпеці Російської Федерації". Результат: мені заборонено в'їжджати на територію РФ, і Криму зокрема, до 2028 року. Дуже шкода", - написала вона.

У коментарі Крим.Реалії Смутко зазначила, що Росія заборонила їй в'їзд в анексований Крим через її професійну діяльність.

"Найімовірніше, це через мою професійну діяльність. Дуже важко щось робити і залишатися в Криму. Думаю, це планова робота з витіснення людей, які їздять туди не тільки з приватними цілями. Вважаю, що потрапила під цей "каток"", - пояснила Смутко.

Раніше в Україну не пустили російську телеведучу Анастасію Івлєєву. Їй заборонили в'їзд в Україну на три роки. В цілому в 2018 році прикордонники виявили близько 2200 фактів порушення порядку в'їзду/виїзду з тимчасово окупованих територій. За це в перетині кордону відмовили майже 1400 іноземцям та прийняли 1170 рішень про заборону в'їзду. За даними ДПСУ, з 2019 року заборону в'їзду через відвідування окупованих територій отримали вже 90 людей.