Український моряк Чулиба зустрів 30-річчя в російському полоні

10 березня 01:59

В честь Чулиби в Каховці встановили білборд.

 

9 березня українському військовополоненому моряку Сергію Чулибі виповнилося 30 років. Про це повідомив адвокат бранця Кремля Геннадій Федоров на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні моєму підзахисному Сергію Чулибі виповнюється 30 років. На жаль, свій ювілей він зустрічає не за святковим столом у колі батьків нареченої та друзів, а перебуваючи в полоні ", - написав правозахисник.

За словами адвоката, незважаючи на ці обставини, Сергій "тримається добре і впевнено дивиться у своє майбутнє".

"Сергію під час нашої попередньої зустрічі було приємно отримати привітання від своїх рідних і ще раз відчути підтримку земляків, які також вітають його з днем народження. Побажаємо Чулибі Сергію якнайшвидшого звільнення, витримки і міцного здоров'я", - підсумував Федоров.

На малій батьківщині моряка - в Каховці - теж привітали Сергія, встановивши білборд в його підтримку.

Раніше повідомлялося, що свій день народження зустріли в полоні і інші захоплені моряки. 30 грудня відзначав день народження Владислав Костишин, а 20 грудня - Андрій Ейдер.

Також Богдан Головаш і Владислав Костишин отримали заочно лейтенантські погони і кортики під час випуску з Одеської морської академії.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові кораблі захопили українські катера "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу" у Керченської протоки і взяли в полон 24 українських моряків. Пізніше їх перевезли в Москву в СІЗО.