Український консул відвідав чотирьох моряків у СІЗО "Лефортово"

07 грудня 18:30

Вчора консул відвідав поранених українських моряків у "Матроській тиші".

 

Українські консули відвідали в Москві сім із 24 заарештованих моряків, з них трьох поранених і ще чотирьох, які знаходяться в СІЗО "Лефортово". Про це сьогодні агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"Вчора консул відвідав трьох поранених моряків у "Матроській тиші". Сьогодні відвідав чотирьох моряків у "Лефортово". Тримаються хлопці мужньо", - розповів Кирилич. За його словами, вже відомо, коли відбудуться наступні візити консулів до утримуваних українців.

"10-го числа відвідають шість чоловік, 11-го - шість чоловік і 12-го - п'ять чоловік", - зазначив представник департаменту МЗС.

Нагадаємо, 25 листопада російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських сил Збройних сил України, що прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали кілька моряків, в полон потрапили 24 українських військовослужбовців.

Росія в порушення норм міжнародного права не визнає захоплених українців військовополоненими, підконтрольні окупантові "суди" Сімферополя та Керчі на два місяці заарештували їх за звинуваченням у нібито "незаконному перетині кордону групою осіб". Пізніше українських моряків вивезли до Москви, більшість з них тримають у СІЗО "Лефортово". Поранених полонених перевезли до лікарні "Матроської тиші".

Докладніше читайте в матеріалі Олександра Чалого й Олександра Малиновського "Визволення українських військових моряків: окремі міжнародно-правові аспекти" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".