Українські військові відпрацьовували в Донбасі наведення Мі-2 на наземні цілі

28 лютого 09:50

Тренування необхідне для підвищення професійного рівня офіцерів і продовження допусків до виконання завдань у зоні ООС.

 

На одному з військових аеродромів операції Об'єднаних сил на сході України відбулось тренування авіанавідників, повідомляє прес-служба штабу ООС на сторінці в Facebook. Штаб також оприлюднив відео тренувань українських військових.

Офіцери груп бойового управління оперативно-тактичних угруповань "Північ" та "Схід" Збройних сил України вправлялись у наведенні вертольота Мі-2 на наземні цілі. Після наведення вертольота на ціль було здійснено умовне знищення ймовірного противника.

"Такі тренування необхідні для продовження допусків для виконання завдань за призначенням в районі проведення операції Об'єднаних сил, а також для підвищення професійного рівня кожного офіцера групи бойового управлінн", - пояснюють військові.

Навідники впоралися із завданням, їхні команди були чіткими, усі умовні цілі знищено.

Наприкінці жовтня 2018 року у зоні проведення операції Об'єднаних сил відбулися тренування рухомих загонів загородження на вертольотах щодо встановлення протитанкових мінних полів.

На початку того ж місяця - зенітних ракетних військ та авіації з протидії безпілотним літальним апаратам (БПЛА) російсько-терористичних військ.

14 листопада на сході України відбулися тренування чергових сил і засобів авіації Повітряних сил ЗСУ та армійської авіації у складі Об'єднаних сил.