Українські військові в Донбасі просунулись на 1,2 км вперед - волонтери

10 жовтня 09:58

В сірій зоні були виявлені сліди перебування регулярної армії РФ.

 

Військові Об'єднаних сил провели зачистку населеного пункту поблизу Волновахи, під час якої просунулися на 1 200 метрів вперед. Як повідомили у фонді "Повернись живим", майже вся територія, де була проведена спецоперація, замінована мінами російського виробництва. Зокрема, ПМН-2 – забороненими Женевською конвенцією протипіхотними мінами. Судячи з характеру "розстановки мін", їх закладали професійні військові, що є черговим доказом перебування російських військ в Донбасі.

Село, в якому до війни проживало 80 осіб, знаходиться у так званій "сірій зоні". Попри Мінські домовленості, бойовики тривалий час використовували населений пункт, щоб обстрілювати позиції українських військових. Місцеві мешканці покинули село декілька років тому: терористи залякували жителів, а потім розграбували зруйновані будинки.

Окрім російських мін, українські військові також виявили у "сірій зоні" російські сухпайки, які виготовлені в Пермі та Москві, а також залишки боєприпасів Збройних сил РФ із затертими маркуваннями.

Зазначимо, що сьогодні, 10 жовтня, штаб ООС повідомив про збільшення обстрілів в зоні бойових дій - російсько-терористичні війська упродовж минулої доби 39 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі.