Українські військові отримали на озброєння сучасні безпілотники

21 серпня 09:40

Безпілотники дозволять керівництву АТО заощадити багато часу на збір оперативної розвідувальної інформації.

 

Українська армія отримала на озброєння безпілотні літальні апарати вітчизняного виробництва. Про це йдеться в повідомленні прес-центр АТО.

"Електронні очі розвідки сил АТО. Ось такі невеликі, схожі на дитячі повітряні іграшки, літальні апарати з'явилися на озброєнні сил АТО. Головне завдання цих літачків - виконувати повітряну розвідку секторів, захоплених терористами", - сказано в повідомленні.

"Один такий виріб дозволить керівництву АТО заощадити багато часу на збір оперативної розвідувальної інформації, - зазначив начальник Житомирського військового інституту імені Корольова С.П. генерал-майор Юрій Даник. - А головне він дозволяє вберегти життя і нашим розвідникам, і солдатам, які завдяки повітряній розвідці не потраплять у засідку, або своєчасно будуть попереджені про вогневий наліт".

Зазначимо, що цей безпілотний повітряний розвідник - повністю український виріб. Його створили військові інженери Житомирського військового інституту імені Корольова С.П. спільно з іншими фахівцями. Зараз апарат успішно використовується для збору розвідувальних даних в "гарячих точках" АТО. Потужні лінзи камер дозволяють побачити навіть добре замасковані позиції терористів.

"За своїми характеристиками український повітряний безпілотний розвідник перевершує всі іонізуючі іноземні моделі такого класу. І значно дешевший у виробництві і експлуатації", - зазначають у штабі АТО. !zn