Українські рибалки потрапили до Криму через проблеми з двигуном човна – ДПСУ

11 вересня 10:25

Човен рибалок віднесло на окуповану територію, де їх затримали російські прикордонники.

 

У Криму російські прикордонники затримали українських рибалок, яких віднесло на окуповану територію через проблеми з двигуном човна. Як повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, даних про місцезнаходження рибалок поки немає, інформацію про те, що трапилося українські прикордонники передали до Міністерства закордонних справ.

"Наскільки нам відомо, у рибалок почалися проблеми з двигуном, їх віднесло на окуповану територію, де вони і були затримані російськими прикордонниками", – розповів Слободян в коментарі "112 Україна".

За його словами, в ситуації, що склалася російська сторона повинна була повідомити Україні про аварію, але такого повідомлення не було.

Як повідомлялося, 10 вересня російські прикордонники затримали двох українських рибалок на озері Сиваш в окупованому Криму. ФСБ звинуватила громадян України у "незаконному перетині кордону", їх затримали в момент швартування до берега на моторному човні.

Нагадаємо, 4 травня ФСБ Росії затримала українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" з екіпажем на захід від мису Тарханкут в акваторії Чорного моря. П'ятьох членів екіпажу доставили на окупований півострів "для проведення процесуальних дій". 8 червня капітану сейнера продовжили арешт – йому закидають нібито незаконний вилов камбали у Чорному морі.

Прокуратура Автономної Республіки Крим (Херсон) відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання членів екіпажу сейнера. Попередня правова кваліфікація – ч. 2 статті 146, ч. 2 статті 278 КК України.