Українські протитанкові ракетні комплекси не гірші за Javelin – експерт

12 червня 13:32

Вітчизняні ПТРК вражають цілі так само, як і американські Javelin.

 

Українські протитанкові ракетні комплекси "Скіф" та "Корсар" на нещодавніх стрільбах показали себе не гіршими за американські протитанкові комплекси третього покоління Javelin. Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив керівник Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

"На сьогодні є ціла лінійка ПТРК, серед яких найбільш відомі – це "Скіф" та "Корсар". На нещодавніх стрільбах, коли відстрілювали американські Javelin, як раз використовували ці два протитанкових ракетних комплекси, і вони продемонстрували, що вони не гірші за американські", - заявив він.

За словами Бадрака, українські ПТРК вразили цілі так само, як і американські Javelin.

"100% влучання на дальності у майже 2 км, комплекси підтвердили свої високі характеристики", - сказав експерт.

Нагадаємо, 22 травня на одному з військових полігонів України провели випробування американських протитанкових ракетних комплексів "Джавелин" (Javelin). На полігоні були продемонстровані контрольні запуски по наземним цілям, які виконали українські військовослужбовці. Всі цілі були успішно вражені.

На початку березня Державний департамент США схвалив передачу Україні 37 протитанкових комплексів Javelin і 210 ракет до них.

30 квітня президент Петро Порошенко підтвердив надходження до України ПТРК американського виробництва Javelin. Він подякував за рішення про надання озброєння президенту США Дональду Трампу.