Українські моряки потрапили в полон до нігерійських піратів

03 квiтня 14:46

Напередодні судно ошвартували в камерунському порту Дуала.

 

Нігерійські пірати захопили контейнеровоз Contship Oak із українськими моряками на борту, який стояв на якорі в протоці Бонні в Камеруні, повідомив Морський інформаційний центр у Facebook. Зазначено, що до МІЦ звернулися родичі одного із захоплених моряків.

"30 березня 2019 року група озброєних нігерійських піратів висадилась на борт контейнеровоза Contship Oak (IMO 9373917, LBR), що стояв на якорі Дуала (Камерун, протоку Бонні, Гвінейська затока), забрала всі цінні речі, взяла в заручники чотирьох членів екіпажу і відвезла їх в невідомому напрямку. Судно 2007 будівлі належить грецькій компанії Contships", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що до МІЦ звернулися родичі одного з українських моряків, які повідомили, що серед заручників є громадяни України. За даними центру, відповідну інформацію негайно передали в Міністерство закордонних справ, а також українському консулу в Нігерії.

"Родині було запропоновано допомогу фахівців і надана всіляка підтримка. Станом на 2 квітня 2019 року, судно ошвартоване в порту Дуала", - додали в МІЦ.

Як повідомлялося, у порту Гебзе біля турецького міста Стамбул через судовий спір судновласника і фрахтувальника шестеро членів екіпажу судна Urgence стали заручниками. Серед членів екіпажу двоє - громадяни України. За його словами, судно стоїть в порту з 7 березня. З 22 березня у моряків виникли проблеми із запасами продовольства, які вдалося поповнити завдяки агентам.