Українські авіаперевізники отримали радіочастоти для супутникового зв'язку

28 березня 14:42

Пасажири зможуть отримати розширений доступ до інтернету на борту літака.

 

Українським авіаперевізникам виділили радіочастоти для роботи супутникового радіозв'язку на борту літаків, зазначено на Урядовому порталі. Кабінет міністрів оприлюднив відповідну постанову. Передбачається, що ухвалення постанови зробить українські авіаперевізники більш конкурентними.

"Уряд здійснив черговий перегляд Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України. Зокрема, виділено окремі смуги частот для функціонування радіолокаційної станції "Дніпро", яка розташована у м. Мукачеві, супутникового радіозв'язку на бортах повітряних суден та внесено нові стандарти відповідно до актів ЄС", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що прийняття постанови надасть українським авіаперевізникам конкурентних переваг завдяки розширенню послуги доступу пасажирів до інтернету на борту літака.

"Державне космічне агентство України отримує можливість співпраці в космічній галузі з аналогічними структурами в Європі та Азії. Крім того, прийняття постанови гармонізує радіочастотний спектр для використання пристроїв короткого радіусу дії", - зазначено в урядовому кур'єрі.

18 березня Україні набули чинності нові правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу. Одним з основних нововведень стала відмова від обов'язкової безкоштовної норми багажу.

Державіаслужба фактично узаконила діючі на ринку "безбагажні тарифи", хоч це було заборонено старими правилами. Вони зобов'язували авіакомпанії перевозити безкоштовно не менше 15 кг багажу за ваговою концепцією або не менше 23 кг за штучної концепції.

Нова редакція правил узаконила також плату за реєстрацію на рейс в аеропорту, яку і так стягували деякі компанії.