Українська сторона СЦКК закликала окупантів ОРДЛО дотримуватися "різдвяного перемир'я"

31 грудня 17:16

У СЦКК вказали на необхідність поведінки ремонтно-відновлювальних робіт в Донецькій і Луганській областях.

 

Українська сторона Спільного центру контролю і координації публічно звернулася до окупаційних адміністрацій ОРДЛО і командуванню російсько-окупаційних формувань із закликом дотримуватися запровадженого з 29 грудня "різдвяного перемир'я" для проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об'єктах цивільної інфраструктури в Донецькій і Луганській областях.

"Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію і збройні формування Російської Федерації дотримуватися встановленого безстрокового режиму тиші на всій лінії бойового зіткнення і не перешкоджати проведенню запланованих ремонтно-відновлювальних робіт. Сподіваємося, що погодні умови і спільні зусилля військових та цивільних дозволять своєчасно і якісно виконати планові заходи, спрямовані на підтримку екологічної безпеки і відновлення пошкодженої цивільної інфраструктури Донбасу", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-центром операції Об'єднаних сил у понеділок, 31 грудня.

У СЦКК також відзвітували про хід ремонтних робіт на критично важливих об'єктах цивільної інфраструктури, що були вражені вогнем бойовиків російсько-окупаційних формувань.

Зокрема, 30 грудня працівники "Попаснянського райводоканалу" провели огляд і ремонтні роботи на насосній станції у Попасній Луганської області. У цьому ж районі ремонтники "Луганської енергетичної компанії" завершили прокладання підземного електрокабеля для підключення до електроиережі селища Золоте-4.

В Авдіївці Донецької області проводилися планові роботи на Донецькій фільтрувальної станції.

під час скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стало вже 18-м з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, в перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".