Українська сторона готова у вівторок розпочати ремонт мосту в Станиці Луганській – СЦКК

20 серпня 01:47

Демонтаж фортифікаційних споруд і початок ремонтних робіт будуть можливі за умови виконання своїх зобов'язань бойовиками ОРЛО.

 

Українська сторона готова приступити до демонтажу фортифікаційних споруд і ремонту моста через Сіверський Донець у Станиці Луганській, повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації.

"20 серпня 2019 року українська сторона готова розпочати демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих в районі КПВВ "Станиця Луганська", та до початку робіт, безпосередньо, з відновлення зруйнованого мосту", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-центром штабу Об'єднаних сил ввечері в понеділок, 19 серпня.

Зазначені роботи проводитимуться в рамках виконання домовленостей з розведенню сил і засобів.

У штабі наголосили, що ремонтні роботи можуть бути розпочаті лише за умови виконання бойовиками російсько-окупаційних формувань своїх зобов'язань: синхронного демонтажу фортифікацій та відновлювальних робіт.

Як повідомлялося, учасники ТКГ погодили початок розмінування біля мосту в Станиці Луганській, і 1 серпня піротехніки ДСНС приступили до робіт з розмінування.

26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив про те, що будівництво мосту через лінію розмежування поблизу Станиці Луганської розпочнеться найближчим часом.

17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "літнього перемир'я" з півночі 21 липня, а також підготовку до ремонту мосту через Сіверський Донець. Можливість приступити до робіт з'явиться лише після того, як будуть демонтовані фортифікаційні споруди бойовиків російсько-окупаційних формувань.

25 липня українські фахівці в присутності ОБСЄ з третьої спроби змогли обстежити зруйновану частину мосту. Перед цим вони не могли працювати через погрози бойовиків.

16 серпня штаб Об'єднаних сил повідомив про завершення розмінування прилеглої до мосту території.