Українська розвідка: ситуація в зоні АТО складна, за добу понад 50 обстрілів

24 листопада 18:43

Головне управління розвідки Міноборони повідомляє про існування ризиків початку локальних бойових дій.

 

За минулу добу проросійські бойовики в зоні проведення антитерористичної операції в Донбасі 53 рази обстріляли військовослужбовців Збройних сил України.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками початку локальних бойових дій. 23 листопада противником здійснено 53 обстрілів із стрілецької зброї (в т. ч. РПГ, АГС), зенітних установок ЗУ-23-2, БМП-2, 82-мм мінометів, з них 43 – у районах Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Новгородське, Опитне, Піски, Троїцьке (Донецьке напрямок), п'ять – Зайцево, Майорск (Слов'янське напрямок), три – Широкіно (Маріупольське напрямок), один – Богданівка (Волновахское напрямок), один – Щастя (Новоайдарское напрям)", - повідомляє
головне управління розвідки Міністерства оборони України щодо ситуації в зоні АТО станом на вівторок, 24 листопада, пише УНІАН.

Наголошується, що ЗСУ продовжують інформувати спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо порушень "мінських домовленостей" з боку супротивника.

Читайте також: Терористи вночі обстріляли позиції сил АТО на всіх напрямках

Спостерігачам надана інформація про наявність у районах Горлівки і Зимогір'я танків, важкої артилерії противника калібром понад 100 міліметрів (САУ), а також установок реактивних систем залпового вогню "Град".

У Міноборони повідомили, що бойовики зосередили основні зусилля "на посиленні підрозділів першого ешелону 1 і 2 АК на Слов'янському та Маріупольському напрямках; приховуванні озброєння і військової техніки в заборонених Мінськими домовленостями районах на Новоайдарському, Слов'янському та Волноваському напрямках; логістичному забезпеченні підрозділів 1 і 2 АК; активізації розвідки сил АТО з залученням диверсійних розвідувальних груп на Новоайдарському, Слов'янському, Донецькому, Волноваському і Маріупольському напрямках".

24 листопада повідомлялося, що протягом минулої доби в Донбасі були поранені четверо бійців АТО.

Напередодні в Генштабі ЗСУ заявили, що за час АТО в Донбасі загинули 2 673 тисячі військовослужбовців.

18 листопада бойовики здійснили мінометний обстріл по контрольному пункту в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" в Донецькій області.