Українська церква має право на своє місце серед церков - представник Вселенського Патріарха

28 липня 11:17

"Ми впевнені в тому, що Вселенський Патріархат на вашому боці", - заявив митрополит Галльський Еммануїл.

 

Представник Його Святості Вселенського Патріарха Варфоломія митрополит Галльський Еммануїл у виступі з нагоди 1030-річчя з дня хрещення Київської Русі-України зазначив, що українська церква і її провідники мають право на своє місце серед церков. Про це повідомляє прес-служба президента Петра Порошенка.

"Вселенський Патріарх не може залишатися сліпим і глухим до звернень, які повторюються вже більше чверті століття", - підкреслив митрополит Еммануїл. "Чада української церкви і її провідники мають право на своє місце серед церков", - додав він.

Він також нагадав, що Материнська Церква вже винесла рішення 20 квітня - розпочати процедуру для надання автокефалії Українській Православній Церкві (УПЦ).

"Ми впевнені в тому, що Вселенський Патріархат на вашому боці. Ви не будете сиротами, бо Мати-Церква знайде вихід для того, щоб приєднатися до вашого розвитку, вашого успіху, вашого зростання у вірі Христовій", - сказав митрополит Еммануїл.

Він також підкреслив, що Вселенський Патріархат "не дасть тим, хто ненавидить правду здійснювати свої витівки тут в Україні".

Нагадаємо, що сьогодні в Києві проходять урочисті заходи з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. У заходах бере участь президент Петро Порошенко. Сьогодні також відбудеться хресна хода, організована Українською православною церквою Київського патріархату.

19 квітня Верховна Рада схвалила звернення до патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. Відмовилися підтримати звернення тільки колишні "регіонали" з фракції "Опоблок" та групи "Відродження".

22 квітня Синод Вселенського патріархату прийняв звернення президента України Петра Порошенка та предстоятелів українських православних церков про надання автокефалії і "вирішив тісно спілкуватися і координувати свої відносини з сестринськими православними церквами з цього питання".

Детальніше про перспективи створення Української помісної православної церкви читайте в матеріалі Катерини Щоткіної "Церква єдності і боротьби протилежностей" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".