Українцям радять утриматися від поїздок до США через наближення урагану "Флоренс"

12 вересня 11:26

У штатах Вірджинія, Південна Кароліна та Північна Кароліна вже запровадили надзвичайний стан.

 

У зв'язку з наближенням до південно-східного узбережжя Сполучених Штатів Америки урагану "Флоренс" та введенням в зазначених регіонах надзвичайного стану, Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від відвідання цієї частини США. Про це повідомляє в середу у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

Тим громадянам, які вже перебувають на південно-східному узбережжі Сполучених Штатів радять відслідковувати повідомлення місцевих органів про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни в розкладі руху сухопутного та повітряного транспорту.

"У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до Посольства України в США за номером "гарячої лінії" + 1 (202) 322-2616, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38(044) 238 16 57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua", - йдеться у повідомленні.


Раніше метеорологічна служба США попередила про посилення урагану "Флоренс", що наближається до східного узбережжя США, до шторму четвертої категорії з п'яти. У штатах Вірджинія, Південна Кароліна та Північна Кароліна запровадили надзвичайний стан. Влада трьох штатів прийняла рішення про евакуацію жителів деяких районів у зв'язку з наближенням шторму.