Українця Гриба заарештували в Краснодарі до 17 жовтня – ЗМІ

13 вересня 13:11

Громадянина України звинувачують у сприянні терористичній діяльності.

 

У Краснодарі (РФ) заарештували 19-річного громадянина України Павла Гриба до 17 жовтня, повідомили в Жовтневому районному суді Краснодара, передає інформагентство ТАСС.

"Стоїть запобіжний захід - арешт на два місяці. [Рішення] винесено 17 серпня", - повідомили в суді. Там також відзначили, що мова йде про "обвинувачуваного Гриба Павла Ігоревича, 1998 року народження, який знаходиться в міжнародному розшуку".

Раніше адвокат заарештованого українця Андрій Сабінін повідомив агентству про те, що Гриб знаходиться в Краснодарі в СІЗО-5 Федеральної служби виконання покарань.

За його даними, громадянина України звинувачують за статтею 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності).

Як повідомлялося, 24 серпня на території Республіки Білорусь зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився у соцмережах. Про зникнення сина заявив офіцер Державної прикордонної служби України у відставці, військовий капелан Ігор Гриб.

29 серпня ЗМІ Білорусі повідомили про те, що українець може перебувати в управлінні ФСБ РФ по Краснодарському краю.

Зниклий хлопець має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.

МЗС України висловив протест через затримання ФСБ РФ українця Гриба і зажадав невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого.