Українці добровільно здали понад три тисячі одиниць зброї та 700 гранат

16 жовтня 00:08

Від кримінальної відповідальності за здачу зброї звільнені 392 людини.

 

В Україні за два тижні місячника добровільної здачі зброї громадяни здали 700 гранат і 3273 одиниці зброї. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

Зокрема, 552 одиниці - це нарізна зброя армійських зразків, 189 - нарізна мисливська, 2 019 - холодної і 118 саморобної зброї. При цьому із загальної кількості зданої вогнепальної зброї більше тисячі одиниць перебувала у незаконному обігу.

Також громадяни здали 204,3 тисячі одиниць боєприпасів до різної зброї, а також вибухових матеріалів і пристроїв. Серед зданих вибухонебезпечних предметів - 255 гранат, 373 снарядів, 43 запалу, 56 хв і 11 вибухових пристроїв.

В результаті від кримінальної відповідальності звільнено 392 людини.

Наприклад, у Сумській області 17-річний хлопець здав два знайдених гранатомета. Він натрапив на них, коли займався пошуком металу. Про знахідку хлопець одразу повідомив батькам, а ті - поліцейським.

Місячник триватиме до 31 жовтня 2019 року. У поліції нагадали, що відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Раніше повідомлялося про те, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект "Про зброю", яким передбачається визначити основні принципи поводження, використання, придбання, ввезення, маркування, а також порядок отримання дозволів на зброю. Закон передбачає створення єдиного реєстру зброї.