Україна зацікавлена у поглибленні співробітництва з ЄС – Порошенко

14 вересня 16:06

Розширення співпраці дозволить країні стати повноправним членом ЄС, вважає гарант.

 

Україна зацікавлена у поглибленні співробітництва з Європейським Союзом, набутті членства в ЄС у майбутньому, а також вступі у Шенгенський cоюз і митний союз Євросоюзу, повідомив президент країни Петро Порошенко.

"Ми будемо розширювати нашу співпрацю з Євросоюзом. Я вірю в те, що ми можемо увійти до Шенгенського cоюзу. Я вірю в те, що ми можемо увійти до митного європейського союзу. Я вірю в те, що ми можемо увійти до єдиного енергетичного союзу. Вірю, що Україна буде членом єдиного авіаційного простору", - озвучив плани на майбутнє гарант під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу у Києві у четвер, 14 вересня.

За його словами, відповідне співробітництво відкриє країні двері в ЄС та НАТО. "Але для цього ми маємо, наполегливо і ефективно попрацювати – для того, щоб відповідати критеріям", - додав він.

Президент також нагадав про підтримку Європарламентом ініціативи скасування плати за роумінг для українців, які знаходяться на території країн-членів ЄС. На його думку, це є гарним сигналом поглиблення співпраці Україна-ЄС.

Раніше президент Петро Порошенко заявив про те, що Україна вже сьогодні робить усе, щоб максимально наблизитися до членства в Євросоюзі. На його думку, перше, що необхідно зробити - це виконати Угоду про асоціацію.

Угода про асоціацію між Європейським Союзом і Україною повністю набула чинності 1 вересня. Угода про асоціацію, у тому числі створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, є основним інструментом зближення України і ЄС.