Україна заборонила в'їзд майже 1500 іноземцям за незаконне відвідування Криму

13 сiчня 12:46

З початку січня вже виявлено понад 30 осіб, які відвідували Крим всупереч встановленому порядку.

 

Близько 1500 іноземним громадянам заборонено в'їзд в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму, зокрема більше 100 артистам і діячам культури, повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Наголошується, що з початку нового року вже виявлено понад 30 осіб, які відвідували Крим всупереч встановленому порядку.

Також за результатами моніторингу виділено понад 810 осіб, які, можливо, перебували на тимчасово окупованій території півострова.

"Зазначимо, що протягом 2017 року складено майже 2,3 тисячі адмінпротоколів за ст. 204-2 КУпАП за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", - йдеться в повідомленні.

Держприкордонслужба звертає увагу як українців, так і іноземців, що порушення порядку в'їзду на територію окупованого Криму через закриті урядом України пункти пропуску, в залежності від обставин, передбачає кримінальну та адміністративну відповідальність.

Станом на листопад 2017 року, в'їзд в Україну через незаконне відвідування анексованого Криму було заборонено для 1300 іноземців.