Україна виплатила пенсіонерам на окупованих територіях три мільярди доларів пенсій

19 лютого 20:22

В Україні підрахували, скільки виплатили пенсій жителям окупованих територій за чотири роки.

 

Україна виплатила жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей 80 млрд грн пенсій за чотири роки. Про це розповів представник України в Тристороннійї контактної групи на переговорах у Мінську Євген Марчук.

"За 4 роки Україна виплатила пенсій громадянам, які знаходяться на тій території, за даними на 3 дні тому вже на 79-80 млрд грн. Помножте на курс долара, і ви побачите, що це $ 3 млрд", - повідомив Марчук на прес-конференції у вівторок в Києві. За словами Марчука, мінські угоди містять необхідні заходи для мирного врегулювання ситуації в Донбасі, але поведінка Росії цьому перешкоджає.

"Одним з компонентів переговорів є виплата зарплат працівникам "Укрзалізниці", які знаходяться на тій території... чи має це якесь відношення до бойових дій? Немає. Але навіть це обговорюється", - зазначив він.

Варто відзначити, що річний бюджет Пенсійного фонду, зокрема на 2019 рік, становить майже 400 мільярдів. На підконтрольній території проживають близько 7,2 мільйонів пенсіонерів, точні дані по непідконтрольним територіям - відсутні.

Станом на на 2 січня 2019 року на обліку перебувають 1 млн 512 тис. 435 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим.