Україна стала світовим лідером за рівнем захворюваності на кір у 2018 році - ЮНІСЕФ

16 липня 01:34

Понад 90% новонароджених були вакциновані, однак проблеми з вакцинацією в попередні роки істотно послабили колективний імунітет українців.

 

Україна очолила список країн, в яких ЮНІСЕФ зафіксувала найбільше поширення захворювання на кір у 2018 році, передає "Радіо Свобода".

В організації зазначили, що минулого року понад 90% українських новонароджених були вакциновані. Однак низький рівень охоплення вакцинації в попередні роки суттєво послабив колективний імунітет українців, і чимало дорослі і діти перебувають у зоні ризику.

Крім України до десятки країн з найгіршою ситуацією з кором увійшли Конго, Мадагаскар, Ліберія, Сомалі, Сербія, Грузія, Ємен і Румунія.

У Міністерстві охорони здоров'я України, в свою чергу, повідомили, що за час спалаху кору, зафіксованого влітку 2017 року, захворювання було діагностовано у 115 тисяч людей, 39 з яких померли. У тому числі, 56 тисяч осіб захворіли і 18 померли з початку 2019 року.

За даними ЮНІСЕФ, у 2018 році Україна стала світовим лідером за захворюваністю на кір. Окрім України найбільший приріст випадків захворювання спостерігався на Філіппінах та в Бразилії, прогрес у подоланні цього захворювання опинився під загрозою.

У Міністерстві охорони здоров'я розвінчали міфи про лікування кору та розповіли, що потрібно знати про вакцини від цієї хвороби.

Докладніше про європейську кризу захворюваності на кір і її наслідки для України читайте у матеріалі Ольги Скрипник "Територія кору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".