Україна придбає в Канади снайперські гвинтівки - посол

06 грудня 08:33

Укладання відповідної угоди вже на завершальній стадії.

 

Україна придбає в Канади снайперські гвинтівки. При цьому Українська держава вже наближається до того, аби остаточно укласти угоду на постачання гвинтівок. Про це під час слухань у Постійному комітеті парламенту Канади із питань оборони заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, передає "Укрінформ".

"Після рішення Канади внести України до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї кілька канадських компаній скористалися новими можливостями в Україні. Як вже стало відомо, ми наближаємося до закриття угоди на постачання снайперських гвинтівок", - заявив Шевченко.

Він переконаний у тому, що Канаді та Україні "варто розглянути більше шляхів співпраці".

"Прямі поставки від канадських компаній до уряду України - це чудово, але ми можемо піти далі. Ми б хотіли, аби Канада вбачала у цьому необхідну та вигідну спільну інвестицію. Це допоможе нам захищати Європу, а канадським компаніям - отримати справедливу частку ринку", - додав Шевченко.

Він зазначив, що Україна хотіла б, аби Канада "дотрималася прикладу США та виділила кошти на поставку Україні зброї й обладнання".

У серпні цього року Канадська компанія PGW Defense Technologies, яка спеціалізується на оборонних технологіях, підтвердила договір із Україною про постачання далекобійних снайперських гвинтівок на суму близько $ 770 тис. Угода передбачає постачання систем снайперської гвинтівки LRT-3, 0,50 калібру, а також певну післяпродажну підтримку, обслуговування та навчання.

Зазначимо, у грудні минулого року ліберальний уряд Канади вніс зміни в правила експорту країною зброї, щоб дозволити продаж кулеметів та іншої стрілецької зброї Україні.