Україна поскаржиться в ОБСЄ на Росію за безпрецедентне порушення режиму тиші у Донбасі

23 грудня 16:46

Бойовики "ДНР" і "ЛНР" з початку тижня посилили обстріл позицій сил АТО і здійснили спроби перейти у наступ.

 

Україна офіційно звернулася до представника ОБСЄ у Тристоронньій контактній групі в Мінську, до СММ ОБСЄ з вимогою зафіксувати грубе порушення незаконними збройними формуваннями "режиму тиші" у середу, 23 грудня, в Донбасі, повідомила представник України в гуманітарній підгрупі, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко.

"Україна офіційно звернулася до ОБСЄ, зокрема, до представника цієї організації у Тристоронній контактній групі в Мінську, до СММ ОБСЄ з вимогою зафіксувати брутальне порушення бойовиками режиму тиші сьогодні, вже після того, коли вони пообіцяли неухильно дотримуватися "режиму тиші" у святкові дні з півночі на 23 грудня", - написала Геращенко у своєму Facebook у середу, 23 грудня.

Вона зазначила, що порушення режиму тиші" і припинення вогню відбувається" за повного потурання і сприяння росіян, які 22 грудня також брали участь у роботі групи з питань безпеки і Тристоронньої контактної групи".

Україна офіційно звернулася до ОБСЄ, зокрема, до представника цієі організаціі у Тристоронній контактній групі у Мінську...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 грудня 2015 р.

"Ось оцінка і ціна їх словам і обіцянкам". Те ж саме - брехня, безвідповідальність, недотримання слова, ухилення від своїх же вчорашніх слів відбувається і за іншими пунктами мінських угод, зокрема щодо звільнення заручників", - заявила Геращенко.

Вона висловила думку, що ситуація безпеки, порушення НВФ "режиму тиші" і відсутність прогресу у звільненні заручників повинні стати предметом особливої уваги всього світу".

"У цьому контексті – по перевірці слів та інформації від бойовиків – ми особливо ретельно перевіримо надану ними вчора інформацію про нібито встановлення долі 63 осіб зі списку зниклих безвісти", - сказала нардеп.

Читайте також: Бойовики ведуть постійні обстріли по всій ділянці від Мар'їнки до околиць Горлівки – ІС

22 грудня бойовиків незаконних збройних формувань зайняли селище Комінтернове Донецької області, який знаходиться в "сірій зоні". Терористи розмістили у населеному пункті бронетехніку та інші заборонені Мінськими домовленостями озброєння. Відстань від Комінтернове до Маріуполя достатньо для використання 120-мм мінометів і висунення ДРГ в напрямку цього міста.

Цього ж дня бойовики відкрили з населеного пункту вогонь по українських позиціях у районі Маріуполя, також спробували відправити ДРГ у тил сил АТО.