Україна посіла 133 місце з 156 у рейтингу найщасливіших країн світу

20 березня 09:31

Очолила рейтинг Фінляндія.

 

Підрозділ ООН з пошуку рішень для стабільного розвитку 20 березня опублікував щорічний рейтинг найщасливіших країн світу (World Happiness Report 2019). Рейтинг вдруге підряд очолила Фінляндія. На другому місці - Данія, на третьому - Норвегія. До п'ятірки найщасливіших країн також потрапили Ісландія та Нідерланди. Останнє, 156-е місце займає Південний Судан.

Україна посіла 133 місце.

"У цьому році ми порівнюємо якість життя населення протягом більш тривалого періоду, в середньому десять років. Серед двадцяти країн, в яких рівень щастя впав найбільше, сім розташовані на Близькому Сході і в Північній Африці, шість в Африці на південь від Сахари і три в Західній Європі. Найзначніше зниження рівня щастя спостерігається у Венесуелі, Індії, Малайзії та Україні", - йдеться в доповіді.

При проведенні дослідження враховуються такі фактори, як ВВП на душу населення, очікувана тривалість здорового життя, а також опитування жителів різних країн про рівень їх соціальної підтримки, свободу прийняття рішень, щедрість і сприйнятті корупції.

"Доповідь про світове щастя" - це дослідження стану глобального щастя, в якому 156 країн оцінюються по тому, наскільки щасливі їхні громадяни. В цьому році в Доповіді про щастя у світі основна увага приділяється щастю і спільноті: як розвивалося щастя за останні дванадцять років, з акцентом на технології, соціальні норми, конфлікти і політику уряду, які призвели до цих змін.

Раніше британська газета The Times повідомила, що світ здається щасливішим, коли люди стають старше.